Wednesday, October 2, 2013

Rice Paper Spring Rolls / Roladki z Ryzowego Papieru


Nadzienie: (dajcie ile chcecie wszystkiego do smaku)

- kapusta pokrojona na paseczki
- marchewka pokrojona na paseczki urzywajac obieraczke
- cebula pokrojona na paseczki
- ziemniak pokrojony na mini kosteczke
- schab pokrojony na kosteczke
- wszystko smazone na maselku
- szczypta suszonej bazylij
- soja sos
- troszke miodu
- troszke chilli suszonej
- sol i pieprz


Ryzowy papier trzeba zanurzyc w cieplej wodzie na 5 sekund



Moje chlopaki uwielbiaja przygladac sie jak mama cos gotuje.


Zaczynamy zawijac w paczuszke...



No i juz jest gotowe do jedzenia, bo mozna to zjesc na zimno lub cieplo. Dzieci sie odrazu zlapaly na zimno.





A my z Szymonem lubimy usmarzone na oleju, bo sa super chrupiace!



Yesterday, Szymon found Suillus mushrooms in a forest nearby, so we marinated/pickled them.
I wonder if they'll turn out!?
A wczoraj Szymon nazbieral pelno maslakow, to zamarynowalismy je oczywiscie! Ciekawe czy wyjda!?

XOXO Aneta

2 comments:

  1. Wyglada pysznie, chcialoby sie sprobowac.
    mama I tata z Niagary

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...